- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
O legătură între temperatura corpului și depresie descoperită de oamenii de știință de la UCSF
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Oamenii de știință de la Universitatea din California San Francisco (UCSF) au descoperit o posibilă legătură între temperatura corpului și depresie, într-un studiu amplu ce a implicat date de la 20.880 de persoane din 106 țări. Cercetările, desfășurate pe parcursul a șapte luni și publicate recent, sugerează că modificările subtile ale termoreglării pot fi asociate cu simptomele depresiei.
Studiul, prezentat de psihiatrul Ashley Mason de la UCSF, arată că persoanele cu depresie tind să aibă temperaturi corporale mai ridicate, potrivit Science Alert și Mediafax. Cu toate că legătura dintre temperatură și depresie este complexă și încă neclară, rezultatele sugerează că această conexiune ar putea fi relevantă pentru tratamentele viitoare. „Din cunoștințele noastre, acesta este cel mai mare studiu realizat până în prezent pentru a examina asocierea dintre temperatura corpului – evaluată atât prin metode de autoevaluare, cât și prin senzori portabili – și simptomele depresive într-un eșantion larg din punct de vedere geografic”, a declarat Mason.
Deși cercetările nu pot confirma o relație cauzală între temperatura corpului și depresie, ele deschid noi perspective asupra tratamentului depresiei. Dacă menținerea unei temperaturi corporale mai scăzute s-ar dovedi eficientă în ameliorarea simptomelor depresive, aceasta ar putea reprezenta o soluție accesibilă și neinvazivă pentru milioane de oameni din întreaga lume.